Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko prijateljstvo dvojice političara

Vladimir Putin za Silvija Berlusconija organizirao je tajni lov, a zatim ga uspio šokirati: 'Sakrio sam se iza drveta i povratio'

2022 December 28 06:48:53pm: new folder by pao_val
Francesco Nonnoi / ipa-agency.net
06.05.2024.
u 09:32

Bizaran događaj sa zimovanja 2013. godine Silvio Berlusconi ispričao je dvojici najbližih suradnika, a sada ga je objavio talijanski dnevnik Corriere della Sera uz još detalja koji govore o tome kako Zapad nimalo ne razumije ruskog predsjednika

Vladimir Putin i Silvio Berlusconi bili su zajedno na odmoru u jednoj dači. Kasnije mi je Berlusconi rekao kako mu je Putin na tom odmoru darovao srce koje je izrezao iz ustrijeljenog jelena, rekao je u intervjuu za talijanski list Corriere della Sera Fabrizio Cichitto, nekadašnji senator iz redova stranke Forza Italia i bliski suradnik danas već pokojnog talijanskog premijera Silvia Berlusconija. Opisani događaj zbio se 2013. godine kada je Berlusconi bio Putinov gost u Rusiji o čemu se u talijanskim medijima i ranije spekuliralo jer nekadašnji talijanski premijer, vlasnik Milana, medijski magnat, jako je cijenio ruskog predsjednika te je bliska veza između njih dvojice trajala 20 godina i nije se prekidala sve do Berlusconijeve smrti. Ipak, taj događaj bila je jedna instanca koja je Berlusconija nagnala da posumnja u Putina.

- Vladimir je pokazao nasilnu narav kakvu nisam mogao zamisliti kod tako dobrog i razumnog čovjeka, govorio je svojim suradnicima tada Silvio Berlusconi. Dalje je događaj detaljnije opisan. - Putin mi je rekao: “Silvio, idemo u lov”. Pomislio sam: “Lov? Nikada nisam dotaknuo pušku." Ali on je inzistirao pa sam ga otpratio. Kad smo došli u šumu dao mi je pušku. Uznemirio sam se. Dok smo hodali kroz snijeg, ugledao je dva jelena i pokazao mi da pogledam jednog: “To je za tebe. Pucaj." Dao sam mu do znanja da ne bih pucao ni pod prijetnjom smrću. Zatim ih je obojicu upucao i ubio. Pogledao me zadovoljno: "Danas ću vam ponuditi izvanrednu hranu."

Spustio se niz padinu prema životinjama držeći nož. Raščetvorio je zvijer i izvadio joj srce. Zatim je dao čovjeku iz pratnje da donese drveni pladanj, dao mi ga i stavio onaj komad krvavog mesa na vrh: "Bit će to izuzetan obrok." Dobio sam moždani udar. Sakrio sam se iza drveta i povratio." Tišina nakon priče trajala je nekoliko, beskonačnih sekundi. Sve dok Berlusconi nije komentirao: "Možda je to samo navika lovca.", sjećao se Cichitto riječi svojeg bivšeg šefa koji se o jezivom događaju provjerio njemu i svojem glasnogovorniku Paolu Bonaiutiju. U opisivanju odnosa talijanskog desničarskog političara i ruskog lidera Cichitto je vrlo kreativan pa ga opisuje 'psihološkom homoseksualnošću'. - Imao sam priliku reći da je između Berlusconija i Putina postojala spona psihološke homoseksualnosti: divili su se jedan drugome i njihov je odnos bio apsolutno ravnopravan. Putin je ovog talijanskog poduzetnika koji je kontrolirao televiziju i uspio se probiti u politiku smatrao briljantnim. S druge strane, Berlusconi ga je smatrao pragmatičarom, sposobnim upravljati zemljom poput Rusije i s kojim možete raditi mnogo toga zajedno: od posla do žena.

Silvio je imao ambiciju to prenijeti na Zapad i u NATO. "Ući ću u povijest", rekao je. Mislio je da će pobijediti, a umjesto toga ga je Putin zeznuo, kaže bivši talijanski senator u intervjuu za ugledni list. Jer, Putin je ipak obmanuo Berlusconija koji je smatrao kako na njega ima utjecaja jer je mislio da ga je spriječio da tenkovima uđe u Gruziju. Ali, kada je nastupila invazija na Ukrajinu, shvatio je da nije on taj koji ima stvaran utjecaj. Bio je tim potezom krajnje razočaran iako Zelenskog nije podnosio. - Čak i ako je bio ljut na Zelenskog, kojeg je definirao kao "megalomanskog glumca opasnog po sebe i druge, kaže Cichitto govoreći da Berlusconi čak nije imao ništa protiv da Putin Zelenskog 'zamijeni nekim drugim' no invazija je bila korak previše. Također je interesantno da su zapadne vođe, tako i Berlusconi, dobro znali od čega je sazdan Vladimir Putin i na koji se način može voditi politika u današnje vrijeme što je on obilato i koristio.

VEZANI ČLANCI:

- Berlusconi je potpuno promašio Putinovu kulturnu pozadinu, koja je imala Petra Velikog, Ivana Groznog i Josifa Staljina kao referentne točke. Svaki od ovih likova imao je vrlo jaku autoritarnu komponentu, funkcionalnu ne za obnovu Sovjetskog Saveza, već za mit o Velikoj Rusiji. Imao sam privilegiju upoznati najvećeg talijanskog slavista Vittoria Stradu koji mi je unaprijed objasnio kompleksnost ruskog predsjednika i njegov ideološki pristup. Putin je prvi shvatio da se politika može voditi preko interneta i prodrijeti u sustav liberalnih demokracija, koje prezire, da njime manipulira. Putem interneta podržao je Brexit, separatistički referendum u Kataloniji, predizbornu kampanju Donalda Trumpa i na kraju pokret protiv vakcinacije. Uvijek mu je cilj bio destabilizirati Zapad. Ali Berlusconi je prešutio neka pitanja.

Kao premijer bio je zainteresiran za dovršetak svoje političke operacije, rekao bivši talijanski senator je i nastavio kako je veliki dio Zapada podržavao je zamisao da je Putin šef KGB-a s kojim može poslovati. - A dok se to događalo, Putin je preko svojih oligarha napao Europu, kupujući nogometne momčadi, novine i stranke. Nitko nije želio vidjeti tamnu stranu Mjeseca. Nije to učinio Berlusconi, a nije ni Prodi, bivši njemački kancelar Gerhard Schröder, bivša njemačka kancelarka Angela Merkel... Da nastavim? Svi su na Zapadu vjerovali u Putina kao saveznika, govori on. Očito, iz svega nije čudno da je Vladimir Putin kada je Berlusconi lani umro poslao iznimno emotivne poruke sućuti. - Za mene je Silvio bio draga osoba, pravi prijatelj. Uvijek sam se iskreno divio njegovoj mudrosti, njegovoj sposobnosti da donosi uravnotežene, dalekovidne odluke čak i u najtežim situacijama, u Rusiji će ostati zapamćen kao dosljedan i principijelan zagovornik jačanja prijateljskih odnosa između naših zemalja, naveo je Putin.

FOTOGALERIJA Spektakl na hrvatskom nebu: Pogledajte kako su Rafalei letjeli iznad Šibenika, Zadra, Čakovca

2022 December 28 06:48:53pm: new folder by pao_val
1/19

Komentara 1

Avatar Barbie 💋
Barbie 💋
09:52 06.05.2024.

Drugim riječima, bili su zaljubljeni par 💘

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije